24 Ağustos 2011 Çarşamba

Hable con ella, Talk to her, Konuş onunla..


Almodovar'ın aykırı bir olayı nasıl olup da seyircinin kabul edilebilir bulacağı ve hatta içini sızlatacağı bir hale sokabildiği hakkında hiçbir fikrim yok hala. Konuş onunla, bunun en güzel örneği ve bana göre yönetmenin en iyi filmi...

Tesadüflerle şekillenen kırık, paramparça bir hatta iki ve belki üç aşk öyküsü bu film.. Cafe müller'in açılış sahnesiyle açılır perde... Alberto Iglesias'ın yaptığı müzikleri, baştan sona büyüleyicidir..

Filmin içinde, filmden bağımsız ve bir o kadar filmin konusuna paralel bir kısa film geçer, Benigno sessiz bir kısa film izleyerek orada hayran kaldığı aşk öyküsünü yoğun bakımdaki Alicia'ya anlatır. Kısa film'de karısnın geliştirdiği zayıflama ilacı yüzünden git gide küçülen bir adamın karısına olan aşkı anlatılır..

Bir saç tokası bazen büyük bir ümidi taşır sevgiliye, kimine göre benigno acımasız biridir, bize göre çaresiz bir aşık.

Film biter, sahnede dans eden çiftler vardır, ordasınızdır. O sahnede... orda öndeki koltuklarda marc'ın yanında belki. Burda bitmemiştir diyerek.. bir iç çekersiniz ve bilirsiniz, hikaye devam ediyor, kaldığı yerden, yaşanıyor.

Kesinlikle izlenesi bir ''aşk''tır, ''konuş onunla''. Bize sevdiklerimizin vaktinin sınırlı olabileceğini son anda bir tokat gibi yüzümüze vurarak gösteren, kırılgan anlatımıyla..

Filmdeki kısa film için.

1 yorum :